Бившият председател на Народното събрание Ива Митева се обяви против въвеждането

...
Бившият председател на Народното събрание Ива Митева се обяви против въвеждането
Коментари Харесай

Ива Митева се обяви против въвеждането на зеления сертификат за влизане в парламента

Бившият ръководител на Народното събрание Ива Митева се разгласи срещу въвеждането на зеления документ за влизане в Народното събрание.

" Твърдяхме, че не желаеме актовете да се одобряват с лекост и равнодушие. За жал в този момент това следим. Много ясно декларирахме, че би трябвало да се работи върху решението за зелените документи, с цел да може то да дава отговор на законите ", съобщи депутатът от " ИТН ", предава lupa.bg.

Аз приканвам да седнем и да помислим кое ни е правното съображение да приемем решението. Народното събрание не се причислява като социална постройка и затова мярката за зелен документ не важи за нея, уточни Митева.

Според предлагането депутатите ще влизат в постройката единствено с проявление на документ за имунизация, преболедуване, тест за антитела или негативен тест за ковид. Мерките ще важат и за гости и публицисти. Депутатите ще заплащат за антигенните проби, в случай че нямат зелен документ.

Митева разгласи, че не излиза наяве по какъв начин интернационалните делегации ще влизат в постройката, както и неправителствените организации. Депутатът добави, че не вижда логичност сътрудниците на депутатите да се тестват гратис.

Според нея не излиза наяве и къде ще се слагат пунктовете за имунизация. Ако депутатите ще бъдат тествани, дано бъдат по този начин положителни и да чакат на опашка, уточни Митева. Сградите на Народното събрание са две - на площад Народно заседание 2 и на бул. Дондуков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР